Bästa Rutinerna för Makeup Applicering

Publicerad 2021-11-8

Makeup är en mäktig konstform som kan hjälpa dig att framhäva dina bästa egenskaper och dölja eventuella brister. Men applicering av makeup den rätta vägen kan vara lite förvirrande, särskilt för nybörjare. Därför har vi sammanställt en lista över de bästa rutinerna för makeup applicering som kan leda dig till ett felfritt resultat varje gång. Låt oss dyka in!

Förbered Din Hud

Innan du börjar med din makeup, är det viktigt att förbereda din hud för att få en jämnare yta. Detta börjar med rengöring, toning och fuktgivning. Använd en mild rengöringsmedel för att ta bort smuts, olja och döda hudceller. Följ upp det med en toner för att balansera hudens pH-nivå. Slutligen, applicera en fuktighetskräm för att hålla huden mjuk och hydratiserad.

Primer Är Viktigt

En primer kan bidra till att skapa en jämnare yta på huden och hjälper din founddation att hålla sig på plats längre. Primer fyller i porer och fina linjer och ger en slät yta för foundation. Det hjälper också till att absorbera överskott av olja och kan göra din makeup vattentät.

Välj Rätt Foundation

När du väljer foundation, är det bäst att matcha den med din hudton. Undvik att testa foundation på armen eftersom huden på ditt ansikte och din arm kan vara olika. Prova istället på hakan eller kinden för att hitta en perfekt match. För att applicera foundation, använd en svamp, pensel, eller dina fingrar, beroende på vad du känner dig mest bekväm med.

Förstå Konsten att Concealer

En concealer är ett måste för att dölja eventuella brister, mörka ringar eller röda fläckar på ditt ansikte. Nyckeln är att välja en concealer som är två nyanser ljusare än din hudton för mörka ringar och en som matchar din hudton för att dölja blemishar.

Master the Art of Contouring and Highlighting

Konturering och highlighting kan verkligen ta din makeup till nästa nivå. Konturering hjälper till att definiera och formge ansiktet, medan highlighter hjälper till att framhäva dina bästa drag. Båda teknikerna, om de används korrekt, kan skapa en illusion av ett perfekt proportionerat ansikte.

Eyeshadow Tricks

För att maximera din ögonskugga, prova ”ögonskuggans sandwich teknik”. Starta med en neutral basfärg, följ sedan upp det med en mörkare färg i globlinjen och avsluta med en ljus highlighter på ögonlocket och i inre ögonvrån. Denna teknik kan hjälpa till att ge dina ögon djup och dimension.

Tillämpa Eyeliner och Mascara

Mascara och eyeliner kan hjälpa till att förstärka dina ögon och gör dem mer framträdande. För bästa resultat, applicera alltid eyeliner först, följt av mascara. Se till att ta bort eventuellt klumpar med en ren mascara borste efter applicering.

Glöm inte brynen

Välformade bryn kan rama in ditt ansikte perfekt och ger ett polerat utseende. Använd en bryn penna, pudret, eller gel för att fylla i eventuellt glesa områden och borsta håren på plats med hjälp av en bryn borste.

Alltid Sätta Din Makeup

För att säkerställa att din makeup håller hela dagen, glöm inte att sätta det med en setting spray eller ettsetting pulver. Denna steg låser in din makeup och förhindra det från smältning, flagnande eller försvinnande.

Slutsats

Att applicera makeup behöver inte vara en skrämmande uppgift om du vet rätt tekniker. Med dessa bästa rutinerna för makeup applicering, kommer du att bli en mästare på ditt eget ansikte på nolltid.

Författad av Makeup Artist Lina