Perfekt ögonbrynform? Hur får man det?

Det är ingen överdrift att säga att markerade, tydliga ögonbryn är något av det viktigaste i vår dagliga sminkningsrutin. Detta är ögonbryn som ger charm och när de struktureras och definieras snyggt kan de förbättra vårt utseende och ändra det totalt. Hur använder man smink på ögonbryn och vilken färgkosmetika bör vi använda?

Pomada, ögonbrynsskugga, gel, pulver och pennor… kosmetikmarknaden har mycket att erbjuda när det kommer till ögonbrynssmink. Om du får huvudvärk av alla produkter behöver du inte oroa dig! Vi hjälper dig att omdefiniera och få fram den naturliga skönheten i dina ögonbryn.

DEN VIKTIGASTE PRINCIPEN INOM ÖGONBRYNSMAKEUP

Innan du börjar ska du komma ihåg att det viktigaste är att matcha rätt nyans av en kosmetika med färgen på ögonbrynshåren och senare applicera den valda produkten i flera lager. Detta hjälper dig att undvika onaturligt tjocka ögonbryn.

Perfekt ögonbrynsform? Hur ritar man den?

Drömmer du om perfekta ögonbryn men är orolig för att du inte klarar av att skapa effekten på egen hand? Som tur är kommer här ett par tillbehör i form av märkliga verktyg för att forma ögonbrynen. Vet du till exempel vad en ögonbrynsmall är?

Ögonbrynsmall

Det här verktyget gör konsten att forma ögonbrynen mycket lättare. Ja, du kan skaffa dig billiga, färdiga mallar för att forma ögonbrynen. Tillbehör är perfekt för dem som inte behärskar ögonbrynssminkningen helt ännu. Med tiden kommer du säkert att se verktyget som överflödigt, men det är en bra hjälpreda i början. Ögonbrynsmallar är tillverkade av flexibel plast. När du har en mall i handen sätter du den på ansiktet och börjar fylla i den. Du kan använda vilken färgkosmetika du vill: penna, brow marker eller pomada.

Förutom ögonbrynsmallar kan du använda dig av självhäftande ögonbrynsutklipp som håller sig fast på stället. På så sätt kan du ge mer exakt definition till dina ögonbryn.

Perfekt ögonbrynsform? Hur man hittar de 3 nyckelpunkterna

Faktum är att den perfekta ögonbrynsformen faktiskt är ganska personlig, och det betyder att huruvida en viss ögonbrynsform passar dig beror på tre nyckelpunkter som är kopplade till formen på din näsa och dina ögon. Detta innebär att var och en av oss behöver en något annorlunda, skräddarsydd ögonbrynsform. Den goda nyheten är att det är busenkelt att få till den perfekta ögonbrynsformen, förutsatt att du känner till de tre nyckelpunkterna. Du använder en smal pinne (t.ex. en sminkborste eller en ögonbrynspenna) som hjälper dig att hitta just de tre nyckelpunkterna. Den ena spetsen av pinnen ska läggas mot sidan av näsan medan den andra spetsen ska flyttas åt sidan och stanna på två ställen: framför iris och den yttre ögonvrån. Nedan hittar du mer detaljerade instruktioner som beskriver tekniken.

  1. Början på ditt perfekta ögonbryn: Lägg pinnen mot sidan av näsan och låt den korsa en imaginär linje som går från ögats inre hörn. Platsen där pinnen möter ditt ögonbryn markerar början.
  2. Bågen på ditt perfekta ögonbryn: Detta är området som får ögat att se större ut. När du nu har definierat början flyttar du den övre spetsen av pinnen åt sidan tills den befinner sig framför iris. Du kan sänka pinnen så att den andra spetsen korsar mitten av läpparna. Det är här dina ögonbryn ska ha sin högsta punkt.
  3. Slutet på ditt perfekta ögonbryn: och börja återigen flytta pinnen åt sidan så att den befinner sig framför ögats yttre hörn. Återigen kan du sänka pinnen så att den andra spetsen korsar det motsatta hörnet på din läpp.

Hur lägger man ögonbrynsmakeup på rätt sätt?

Som sagt erbjuder kosmetikmarknaden ett brett utbud av ögonbrynssmink. Vi kan välja och vraka bland pomada, gel, puder, pennor och mycket mer. Med detta i åtanke kan du vara säker på att du hittar en sminkprodukt som passar dina behov och hjälper dig att skapa din önskade effekt. Självklart måste varje produkt användas lite olika. Men det viktigaste som man måste ta hänsyn till när man handlar ögonbrynssminkprodukt är nyansen. Sen måste du veta hur du ska applicera den för att inte använda för mycket. På så sätt undviker du konstiga och onaturligt kraftiga ögonbryn. Det är alltid bättre att börja med att lägga subtila hårstrån än att råka rita för kraftiga ögonbryn som måste göras om.