Hudvård från jordens inre. Grön lera för håret, ansiktet och som dryck!

Grön lera är en av de mest populära hud- och hårvårdsprodukterna. Många kvinnor använder det och får ett gott resultat. Om du vill vårda kroppen på ett naturligt sätt kan grön lera vara något för dig. Läs vidare för att ta reda på mer om lerans användningsområden och den otroliga vård som jordens inre kan erbjuda!

Vad är grön lera?

Grön lera är en av de mest populära och effektiva sorternas kosmetisk lera. Leran utvinns ur stenar med kiseldioxid och aluminium. Den innehåller ingen sand eller andra orenheter, däremot många vitaminer och mineraler. Leran kan användas både invärtes och utvärtes. Den rekommenderas främst till personer med oljig hud, acnedrabbad hud, pormaskar, och överflödig talgproduktion. Den säljs i form av ett grönt puder som kan blandas med vatten, och som har en neutral doft.

Hur fungerar grön lera?

Grön lera har läkande och vårdande egenskaper:

 • behandlar akne, sår och finnar;
 • har desinficerande, absorberande och läkande egenskaper;
 • desinficerar, stärker och reparerar huden;
 • jämnar ut rynkor;
 • rengör huden;
 • har antibakteriella och exfolierande egenskaper;
 • främjar blodflödet;
 • stramar åt hudens porer;
 • har en mattgörande effekt;
 • gör huden fastare och lenare.

Vad består grön lera av?

Grön lera innehåller hela 20 mineraler som vårdar både huden och håret. Kisel, magnesium, kalcium, fosfor, kalium, natrium, selen, molybden, zink, mangan, koppar och järn är bara några exempel på dem. De rengör, lindrar, mattgör, stramar åt och ger elasticitet åt huden i ansiktet, samtligt som de stärker och vårdar håret och hårbotten. Grön lera bekämpar besvärliga tillstånd som acne, pigmentfläckar, pormaskar, och överflödig talgproduktion.

Hur använder man kosmetisk grön lera?

Grön lera verkar på flera sätt, både utvärtes och invärtes. Den har bra effekt på hårbotten, håret, ansiktet och när du dricker den. Hur använder man då grön lera?

UTVÄRTES ANVÄNDNING

1. Grön lera i håret och hårbotten. Blanda fyra skedar lera med 20 ml vatten och 10 ml ricinolja. Applicera leran i håret och vänta 20 minuter innan du tvättar bort den med ett milt schampo. Du kan även använda äggula istället för olja. Blandningen förseglar hårets rötter, stärker topparna, ger en lättad och fräsch känsla, samt motverkar uttunning och mjäll.

2. Grön lera i ansiktet. En ansiktsmask med grön lera kan användas på flera sätt. Den kan bland annat motverka acne, rengöra porerna, motverka överflödig talgproduktion och jämna ut rynkor. Masken återställer hudens naturliga pH-nivå, stramar åt porerna, gör huden fastare och förser huden med näringsämnen. Använd masken en eller två gånger i veckan.

3. Kompresser. Grön lera lindrar ömheten i leder och sår. För att lindra smärta kan du applicera leran på det ömma området och vira en våt, varm handduk kring det. Låt omslaget sitta kvar i en halvtimme innan du sköljer bort leran. Om du behöver en mer intensiv behandling kan du använda en varmvattenflaska istället för en handduk.

4. Bad och tandborstning. Kosmetisk grön lera är fantastisk att använda vid tandborstning och när du badar. Allt du behöver göra är att hälla cirka 100 gram grön lera i varmt vatten när du badar. Leran kommer få dig att slappna av, och dessutom motverkar den celluliter. Om du vill borsta tänderna med grön lera kan du doppa tandborsten i pulvret innan du börjar borsta.

INVÄRTES ANVÄNDNING

Grön lera används också invärtes för att främja matsmältningssystemet. Dessutom kan leran:

 • lindra smärta vid torr tandhåleinflammation och tandvärk;
 • lindra effekterna av högt blodtryck;
 • påskynda koagulering av blod;
 • stärka immunförsvaret;
 • ha läkande egenskaper vid ledsjukdomar och blåssjukdomar;
 • motverka fetma och allergier.

Hur gör man grön lera drickbar? Häll en tesked grön lera i ett glas vatten och drick den (fast inte bottensatsen) en halvtimme innan en måltid. Om du upplever oönskade bieffekter måste du genast sluta dricka leran. Då kan du istället hälla lite av pulvret över smörgåsar eller liknande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *