Individuell ögonfransförlängning – billigt eller dyrt?

Individuella ögonfransförlängningar är den snabbast växande skönhetsbehandlingen över hela världen. Kvinnor älskar det eftersom det skär ner rejält på tiden de lägger på sin sminkning på morgonen. Det är också perfekt för sommaren, när vi inte orkar sminka oss massor utan istället vill vara naturliga. Semipermanenta ögonfransar får fransarna att se längre och tjockare ut genom att sätta fast en falsk, individuell frans på den naturliga med hjälp av ett säkert, kliniskt testat lim. Falska fransar finns i varierande längd, från 9 – 14 mm, och har olika former och tjocklekar.

Beroende på varje individuell ögonfrans cykel kan de semipermanentarna fransarna hålla i upp till tre månader. För att få fransarna att se fulla och tjocka ut rekommenderas det att du genomgår en kompletterande behandling var tredje vecka. Efter behandlingen är det viktigt att undvika oljebaserade sminkprodukter, eftersom de kan lösa upp limmet och därmed få de falska fransarna att falla ut. Alla syntetiska fransar är lätta och borde inte tynga ner dina naturliga fransar. Om det sker innebär det att skönhetsstylisten har applicerat ögonfransar som är antingen för tunga eller för långa.

Det andra alternativet är att själv försöka få fransar som växer sig tillräckligt långa med hjälp av fransförstärkande serum. Lösningen, som är rik på aktiva substanser, vårdar ögonfransarnas folliklar och främjar tillväxten av hälsosamt hår. Inom ett par veckors regelbunden användning blir fransarna längre och tjockare. Nanolash och Latisse är två bra ögonfransserum som kan öka tillväxten med upp till 60 %. Ögonfransar, precis som hår, behöver återfuktas och vårdas så att de kan växa sig långa och starka.

Studier har visat att kvinnor som använt ögonfransserum har färre fransar som faller ut när de tvättar bort sitt smink. Fransar som har behandlats med ögonfransserum växer i genomsnitt 5 mm längre. De flesta ögonfransstärkande produkter behöver användas systematiskt under minst två månader. Efter denna tidsperiod räcker det att applicera serumet två gånger i veckan för att bibehålla resultaten. Produkterna är säkra för det känsliga området runt ögonen och orsakar ingen irritation eller rödhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *