Hur man applicerar concealer som ett proffs

Många flickor som lär sig sminka sig kan känna sig förvirrade och överväldigande av antalet concealer som är tillgängliga. Det finns ett otroligt stort utbud av nyanser och konsistenser. Hur kan man välja rätt concealer för en hudtyp, och se till att den inte ser ut som en kaka medan den samtidigt täcker imperfektioner? En bra concealer är den viktigaste skönhetsprodukten i en kvinnas sminkväska. En concealer kan inte bara dölja skönhetsfel, den kan också vara en bra foundation och ett bra verktyg för att ge ditt ansikte fina konturer.

De flesta concealer man kan hitta i sminkbutiker innehåller tre ingredienser: talg, titandioxid och macadamiaolja. När vi hör talas om talk blir vi kanske oroliga, och ser framför oss hur en stor mängd inhaleras direkt in i lungorna. Talk är dock säkert i små doser, så små doser som finns i kosmetika, och dess roll är att absorbera överflödig olja som huden producerar. Titandioxid, som ofta används i solkrämer, skapar det skyddande lager som hindrar concealern att nå dina porer. Det reflekterar också solstrålar, vilket gör att huden framstår som fräsch och strålande. Den sista ingrediensen, macadamiaolja, vårdar huden och återfuktar den under hela dagen.

Hur applicerar man concealer?

Allt handlar om vilken konsistens du har, och var du vill använda den. Om du har en flytande produkt bör du använda den applikator som oftast medföljer. Övriga typer av concealers bör appliceras med en platt borste. För att dölja de mörka cirklarna under ögonen bör du använda en liten borste, och om du vill skapa konturer kan du använda en foundationborste eller en separat borste i mellanstorlek. Det finns dock concealers i stiftform, med en tjock konsistens. För att produkten ska appliceras jämnt är det bäst att applicera en liten mängd på ett finger och värma upp den lätt innan du applicerar den på huden.

Hur döljer man imperfektioner i huden?

För att minimera grå skuggor under ögonen kan du använda en concealer som är 2 – 3 nyanser lättare än din egen hud, eftersom du vill göra den ljusare. En vanlig myt är att vi måste använda rosa concealer för att täcka över rodnader. Sanningen är att en rosa nyans på grå eller gröna punkter kan få denna punkt att stå ut ännu mer, och bli ännu mer synlig. Försök hitta en neutral ton som är ljusare än huden för att kunna uppnå den bästa möjliga effekten. För att dölja svarta fläckar eller finnar bör du inte använda en mycket ljus concealer, för när dessa punkter är ljusare än resten av ansiktet kommer de vara mycket mer synliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *