DIY Behandlingar med Bakpulver för Ren Hy och Reparerad Fothud!

Bakpulver har så himla många användningsmöjligheter att vi hade kunnat skriva en hel bok om det. Om du vill prova det i din skönhetsrutin ska vi dela med oss av några superenkla recept på några banbrytande ansiktsmasker och revatliserande fotbad baserade på bakpulver.

Bakpulver Ansiktsmask – Snabb & Djup Rengöring

Bakpulver har visat sig vara den perfekta produken. För det första är det billigt och för det andra är det mångsidigt eftersom du kan använda till DIY-kosmetika men också när du städar. Det är ett supereffektivt rengöringsmedel som fräschar upp hyn och hjälpa till att snygga till ansiktet. Regelbunden användning minskar synligheten av uttryckslinjer. Visste du att du kan använda det för att göra en hemmagjord deoderant också? Dessutom är det fantastiskt för att reparera huden på fötterna.

Vilka hudtyper fungerar ansiktsmasken på?

Bakpulver fungerar fantastiskt på alla slags hudtyper, vare sig den är oljig, aknedrabbad eller bara har ett fåtal blämmor. Regelbunden användning ljusar upp hyn och motverkar pigmentfläckar (som solfläckar).

En annan bra grej är att denna naturliga mask är väldigt lätt att göra, budgetvänlig och effektiv. Kom bara ihåg att om din hud är torr och känslig måste du använda ansiktsmasker med bakpulver försiktigt eftersom de kan orsaka irritationer (gör helst ett lapptest på huden för att se hur den reagerar). Använd masken en gång per vecka.

Hur gör man en ansiktsmask på bakpulver?

Det lättaste sättet tar bara några sekunder: häll två skedar bakpulver och en sked varmt vatten i en skål. Blanda väl för att skapa en len, vit pasta. Din rengöringsmask är redo! Applicera det nu på tvättad ansiktshud – på hela ansiktet eller bara fläckar som behöver djup rengöring (exempelvis haka, näsa, panna). Efter ett par minuter (5 minuter rekommenderas) kan du skölja bort masken med varmt vatten och handdukstorka huden. Kom ihåg att återställa pH-balansen och använda en toner. Sen kan du följa upp med en återfuktare.

Bakpulver Fotbad

Bakpulver är underbart för grova och svullna fötter efter vintern. Det återställer mjukheten i fötterna och fungerar bäst i form av ett fotbad. Det lindrar irritationer och vårdar trötta fötter fort.

Hur förbereder man ett fotbad med bakpulver?

Busenkelt! Fyll ett bad eller en liten bassäng med varmvatten och lägg till 5 skedar bakpulver. Doppa fötterna i 15 till 30 minuter. Bakpulver gör underverk – dina fötter blir lenare och skönare efter ett enda bad! För att behålla effekten – gör detta en gång i veckan. Om du vill ha bättre effekt, addera några droppar eterisk olja (mint eller eukalyptus) och avokado-, ricin- eller olivolja.