Skadat Hår? Kolla in Dessa Keratin Hårmasker!

Ingen önskar sig skadat hår men ibland kan man inte hjälpa att man får det. Även om det finns flera dussintal orsaker till att håret blir skadat så finns det lyckligtvis ett effektivt sätt att fixa det på – keratin hårmasken.

Den vanligaste orsaken till att håret förlorar sitt fina utseende har att göra med att fel kosmetika används, ofta i kompination med misskötsel och värmestyling verktyg som används på fel sätt. Att utsätta håret för färgbehandlingar, använda en plattång regelbundet och att knyta upp det för tajt får det att mista sin glans dag för dag. Oftast gör man detta utan att tänka på det. Det finns förstäss även andra orsaker till skador på håret: kronisk stress, hormonsvängningar, vissa mediciner, brist på solskydd och även mekansika skador (t.ex. en hatt som gnider över hårets yta).

Som tur är så har alla hårtyper en sak gemensamt, och det är att även om ovälkomna förändringar skett på hårets struktur så går de att återställa så länge man använder produkter utformade för just skadat hår.

Hårvård för skadat hår

Få funderar på vad hår består av. Det är helt klart lättare att definiera längden, färgen och sorten på håret (såsom krulligt) än att benämna hårets byggstenar, villket är synd eftersom om de flesta kände till att det består av keratin band, så vore det lättare för oss att ta hand om våra lockar och förebygga skador. Faktiskt, så är det dessa keratin band som termen hårporositet kommer ifrån. Hur kommer det sig? I kortet är det för att ju mer utvidgade och öppnade banden är, ju mera skadat är håret. Till exempel så är skadat hår mycket poröst – så enkelt är det.

Och detta är mycket viktig information!

Det visar sig att skadat hår är hår som lider av ordentlig keratin brist – banden i den skadade hårskaftet är helt öppna och därav blir håret skört, trasigt och kluvet. Sådant hår saknar keratin!

Som tur är så går det att fixa genom att använda rätt produkter med gott om keratin som utvecklats för skadat hår. Men vilken kosmetika ska man välja mer specifikt? De bästa resultaten skapas av keratin hårmasken som är en produkt som förser håret med allt det behöver (alltså proteiner) och för dessa nödvändiga näringsämnen dit de behövs som mest. Hur gör den detta? Jo, för att denna sortens produkter tar sig djupt ner i håret där de återställer skadorna i alla hårets lager.

Att välja keratin hårmask

Verkar alla keratin hårmasker precis likadant?

Nej, tyvärr så gör de inte det. Effekterna du får beror på produktens kvalitet. Sanningen är tyvärr den att det finns många kosmetika där keratinet används som en tillsats istället för som huvudingrediens. Som man lätt kan ana, så ger sådana produkter inte kraftfulla effekter. Med tanke på detta, så är det bäst att välja en hårprodukt vars etkett har keratinet listat högst upp på ingredienslistan. Detta garanterar att den innehåller en tillräckligt stor mängd kertatin för att återställa skadorna på håret.

Det är även bra att inse att det är bra att välja hårprodukter berikade med hydrolyserat keratin då de ger snabbare och ihållande effekter. Pretinmolekylerna som ger i denna formen är mindre och kan ta sig djupare ner i håret och därav så verkar denna typen av kosmetika bättre.

Finns det något mer man bör känna till?

Om du effektivt vill reparera håret så ska du se till att keratin hårmasken du väljer har en kort och enkel ingredienslista. Det betyder att produkten innehåller mindre konstgjorda tillsatser, färger, aromer och alkohol, som håret mår bättre av utan. Du vill trots allt göra håret starkare, inte förstöra det ännu mer.

DE BÄSTA KERATIN HÅRMASKERNA

Vill du ha något som dödsäkert kan hjälpa? Vill du ha kosmetika som du säkert kan applicera på håret utan att oroa dig över ingredienserna och hurvida produkter innehåller tillräckligt mycket keratin för att ge dig starkt och fantastiskt hår?

Här under kommer du finna de bästa keratin hårmaskerna – produkterna som är högst betygsätta av användare precis osm dig och som rekommenderas av både hårfrisörer och stylister. De mest utmärkande egenskaperna här är: perfekt formula, keratin-baserad sammansättning och hög effektivitet. Vi är säkra på att var och en av alla keratin masker vi kommer presentera kommer tillfredställa dina behov.

Kolla in de bästa hårprodukterna och välj din nya favorit!

1.Nanoil, Keratin Hair Mask

Storlek: 10.1 fl. oz / 300 ml

Nanoil, Keratin Hair Mask

Denna produkten har den högsta koncentrationen av keratin, vilket helt klart är en bra nyhet för de som ösnkar sig en reparation på djupet. Nanoil keratin hårmasken är en lätt produkt utformad för skadat, torrt och skört hår. Detta är utan tvekan en perfekt kosmetika för de som kräver mycket eftersom tillverkaren parat ihop hydrolyserat keratin som reparerar på djupet med pantenol som är en pro vitamin med bevisat återfuktande, balsamerande och förskönande effekter. Detta innebär att keratin hårmasken från Nanoil gör flera saker samtidigt och ger de eftersökta resultaten redan vid första användning och gör håret lent och lätt att trassla ut. Då den appliceras regelbundet efter schamponering så reparerar den hårstråna, förstärker dem och skyddar mot skador. Det är absolut en nödvändigt kosmetika, särskilt då den räcker länge, är lätt att få tag i och med väl utvalda ingredeinser. Till och med priset på Nanoil Keratin Hair Mask är en fördel.

produkt-webbplats: www.nanoil.se

2. Kerastase, Discipline Maskeratine

Storlek: 6.76 fl.oz / 200 ml

Mindre storlek och mycket högre pris – dessa två saker är vad som framstår med vår nästa produkt som är Kerastase och dess hår-tämjande mask. Men det är en intressant produkt oavsett. Den innehåller ett innovativt Morpho-Keratine Complex som den annars inte skulle kunna reparera och förstärka håret med utan. Förutom keratin så är denna kosmetikan även formulerad med aminosyror, proteiner, ceramider och polymerer. Trots att sammansättningen inte är helt naturell så kan vi inte påstå att denna produkten inte gör vad som förväntas av den. För att se effekterna ska man applicera masken på nytvättat hår och låta den sitta i 5 minuter. Då detta inte är en leave-in produkt så behöver den sköljas ur.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Protect Mask

Storlek: 13.5 fl. oz / 400 ml

Keratin hårmasken går även att hitta i den professionella hårvårdsserien av Wella. Denna är en från deras SP Luxe Oil serie känd för att erbjuda produkter berikade med de värdefulla egenskaperna från växtoljor. I denna hårmasken i synnerhet så har dessa oljor kombinerats med flytande keratin – proteinet som reparerar håret, gör det starkare och tåligt mot skador. Applicera en liten mängd av denna produkten på håret och låt den verka i 10 minuter. Skölj ur den för att märka efter några få användningar hur håret blir mjukare, studsigare och lenare. Tiden det tar att märka effekterna beror på hur slitet hpret är vid början av behandlingen. En av de största nackdelarna är dess dyra pris, men med tanke på dess stora storlek så kan kostnaden vara värt det.

4. Kallos Cosmetics, Keratin

Storlek: 9.29 fl. oz / 275 ml

Kallos hårmasker är troligen en av de mest välkända hårprodukterna. Böand de dussintals olika hårmasker som Kallos har att erbjuda så finns det en infunderad med keratin som är utformad för att reparera skadat hår. Kallos Keratin är en av de så kallade allt-till-allo kosmetika som ska kunna reparera, ge näring och återfuktning åt håret. Den softar underbart, är lätt och gör håret mjukt och glansigt. Dess effekt är tack vare en stor mängd silikoner som i just denna masken verkar som balsamerande ämnen. Förutom dessa, så är Kallos hårmasken även formulerad med mjölkproteiner som tillsammans med keratinet ser till att göra håret synbart starkare.

5. Montibello Treat Naturtech, Keratin Force

Storlek: 6.76 fl.oz / 200 ml

Den har en lång ingredienslista och en liten storlek, men å andra sidan ett billigt pris och intressanta effekter – det är på detta sättet man kan beskriva Montibello Keratin Force hårmasken. Huvudingrediensen är keratin som fyller i mellanrummen i hårskaftet för att göra det starkare. Faktum är att denna produktens effektivitet även kommer från andra ingredienser som kallas Biomimetic Complex som gör håret tåligt mot skador. Att den innehåller PEG-s och PPG-s är dock en nackdel, men om ditt hår redan är mycket skadat och svagt så bör du kanske prova denna produkten. Du kan vara säker på att Montibello keratin hårmasken kommer ge ditt hår en vacker doft eftersom den innehåller dofter som många användare associerar till exotiska blommor. Denna underbara doft sitter kvar länge i håret.