Laserepilering

Varje kvinna drömmer om silkeslen hud under hela dagen och natten, oavsett årstid. Vi försöker bli av med oönskat hår på benen, i armhålorna, och andra områden. Vi vinner ofta slagen, men vad kan man göra för att vinna kriget? Det finns många sätt att ta bort överflödigt hår. Vissa föredrar att använda en rakhyvel, medan andra använder en epilator. Håret växer dock tillbaka relativt snabbt. Det finns många andra metoder, som är mer effektiva och permanenta, och som erbjuds på skönhetssalonger eller spa. Under många år har laserepilering blivit ett mer prisvärt alternativ, och därför mer populärt bland unga kvinnor.

Laserbehandling för hårborttagning – översikt

Denna metod är en av de mest effektiva när det gäller att förstöra hårfolliklar. Under laserepileringen arbetar ljusstrålarna både med håret som syns på hudens yta och håret som är i sin tillväxtfas. Målet för laserstrålen är melatoninpigmentet, som finns i håret. Fibrerna i hårets impuls arbetar med rötterna, och förstör dem.

När man laserepilerar försvinner inte håret helt och hållet efter det första behandlingstillfället. Tack vare det ljusa, pulserande ljuset ramlar håret ut av sig självt under de kommande två till tre veckorna. Nästa generation hår är redo för behandlingen efter cirka fem veckor, och under de nästa fem veckorna kommer ni behöva tre till fem behandlingar för att förstöra alla hårfolliklar. Efter det sker kompletteringar på löpande basis. Antalet uppföljningsbehandlingar beror på hormonnivån, som kan förändras under denna tid. Hormonstörningar kan orsakas av graviditet, amning, och sjukdomar, och kan orsaka en ökning av hårtillväxt i framtiden.

Innan behandlingen påbörjas bör huden vara hälsosam, och inte solbränd. Den optimala hårlängden är 1 – 2 mm. Laserbehandlingen kan inte utföras på gravida kvinnor, eller på personer med andningsproblem eller hjärtproblem. Det är ett bevisat faktum att laserbehandlingen är som mest effektiv på personer med mörkt hår och ljus hud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *