Bästa Produkterna för att Hålla Håret Säkert När Du Stylar med Plattång. Vi Recenserar 5 Värmeskydd

Plattången är en viktig del av den dagliga hårrutinen för många kvinnor. Lent och elegant hår ser helt enkelt bättre ut och ger oss ett välvårdat utseende. Det tråkiga är att felanvändning av värmeverktyg orsakar mer skada än nytta – det berövar håret på vatten, orsakar sprödhet och allvarlig uttorkning. För att undvika de negativa effekterna med plattning bör du använda en värmeskyddande spray. Varför det? Det är nämligen endast denna produkt som lyckas skydda ditt delikata hår mot extrema temperaturer. Det är ett absolut måste att använda värmeskyddsprodukter om du regelbundet exponerar ditt hår mot värme.

Det är både en förbannelse och välsignelse att det finns så himla många värmeskyddsprayer att välja mellan i butikerna. Hur vet man vilken produkt som passar just ditt hår? Hur kan man vara säker på att produkten levererar utlovat resultat? Just därför har vi skapat följande rankning över de bästa värmeskydden, så att du inte behöver prova alla produkter på ditt hår.

Behöver man verkligen en värmeskyddspray?

Strålande och lent hår är vad de flesta är ute efter. För att uppnå detta pressar vi våra hårstrån mellan plattångens rykande heta plattor varje morgon. Och även om effekten uppnås, varar den knappast. Snart blir håret sprött och matt. Varför det? Det beror helt enkelt på att värmen torkar ut håret på fukt. Det är också viktigt att förstå att de höga temperaturerna är ökända för att försvaga keratinbanden i håret, vilket leder till skador och avfall. Vidare lyfts ytterhuden när den exponeras mot värme, vilket leder till friss och trassel.

För att hindra den negativa påverkan som plattången har på alla hårtyper, måste du introducera en värmeskyddande spray i din dagliga hårrutin. Och för att göra det enkelt för dig att välja rätt produkt, har vi provat de fem mest populära värmeskyddsprayerna som skyddar håret när du plattar. Vi har analyserat innehåll och skyddstyrkan. Vilken produkt visade sig vara bäst? Läs vidare.

RANKNING Värmeskyddande sprayer före plattning

Det finns en egenskap som alla värmeskyddsprayer har gemensamt – de främjar lenhet och lyster. Vid korrekt användning isolerar de håret för att hindra värme från att skada det. Vissa av produkterna kan till och med fixera och ge stadga till din frisyr.

#1 Nanoil Heat Protectant Spray

storlek: 6,76 fl. oz / 200 ml

Nanoil Heat Protectant Spray

Denna kan skydda håret oavsett vilken värmekälla du exponerar det mot. Nanoil Heat Protectant Spray skapar en skyddande beläggning som både isolerar håret mot värmen från en plattång eller hårfön och jämnar ut kutikulorna så att håret inte tappar fukt. Denna produkt innehåller silkesproteiner och återkallar skador i håret. Kort sagt gör den håret friskare och mer motståndskraftigt när det kommer till yttre angrepp. När håret beläggs med Nanoil Heat Protectant Spray skyddas det dessutom mot UV-strålning och torr luft – två faktorer som bidrar till sprött och matt hår. Nu kan du med en enda produkt skydda håret och samtidigt göra det snyggare. Hur starkt är värmeskyddet? Tillverkaren utlovar att temperaturer på upp till 440°F eller 230°C inte orsakar några skador om du skyddar håret med Nanoil Heat Protectant Spray före styling. Du behöver inte oroa dig över platt eller fett hår eftersom denna spray inte har en negativ påverkan på din frisyr och stil. Detta är definitivt en av de mest kostnadseffektiva värmeskyddande produkterna.

Du hittar mer information om produkten på Nanoils officiall hemsida: nanoil.se

#2 Schwarzkopf OSIS+ Flatliner Heat Protection Spray

storlek: 6,76 fl. oz / 200 ml

Om du letar efter något som kan hjälpa dig att skapa långvariga frisyrer med plattång – sträck dig efter Schwarzkopf OSIS+ Flatliner. Denna spray håller håret snyggt i många timmar, även om du spenderar tiden på luftfuktig plats. Polymererna i denna Schwarzkopf Heat Protection Spray har bevisats skapa en sköld som motverkar höga temperaturer upp till 440°F or 230°C. En annan bra grej med detta värmeskyddsmedel är den återfuktande egenskapen det har på hårstråna, vilket minimerar problem med sprödhet. När det kommer till användning kan du applicera produkten på antingen torrt eller fuktigt hår – det är upp till dig. En stor flaska som varar länge, men priset är relativt högt.

#3 L’Oreal Elseve Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray Leave-In

storlek: 5,27 fl. oz / 150 ml

Denna produkt har designats för att ge effekter av ett elegant och glänsande hår i 3 dagar. Den rekommenderas framförallt för långt och skadat hår. No-rinse formulan är faktiskt ganska bra och gör håret lent och fritt från frissighet riktigt länge. När det kommer till ingredienser innehåller L’Oreal Elseve Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray Leave-In vitaminer, proteiner och ricinolja vilket är skälet till att håret blir så mjukt och skönt. Samma ingredienser ansvarar för att hantera trassel och kluvna toppar. Och givetvis skyddar de även håret mot höga temperaturer som värmestyling förknippas med. Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray Leave-In i nästan alla skönhetsbutiker.

#4 Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant

storlek: 5,27 fl. oz / 150 ml

Här är ännu en professionell hårvårdsprodukt som utformats för att ge värmeskydd. Den förbättrar hårets textur och förenklar styling. Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant jämnar ut kutikulan och gör håret lent, glänsande och återfuktat. Vad innehåller denna underbara formula? Den innehåller hyaluronsyra, abyssine och vitamin E, och därför kan den skydda håret från temperaturer upp till 440°F / 230°C. Och om du behöver något som hindrar håret från att bli frissigt, är Chronologiste Thermique Regenerant också ett bra val. Trots att Kerastase har så mycket att erbjuda är priset per flaska ganska högt, vilket gör att många användare letar vidare efter billigare men lika effektiva lösningar.

#5 Kevin Murphy Ever Smooth

storlek: 5,27 fl. oz / 150 ml

Denna visar sin fulla potential vid exponering mot höga temperaturer. Vad gör produkten? Håret blir exempelvis lenare och resistent mot hög fukt, vilket är fantastiskt för de som har problem med frissighet. Kevin Murphy Ever Smooth är en lätt formula som förbättrar hårets hanterbarhet och gör att du kan skapa en naturlig finish. Listan över ingredienser är lovande eftersom produkten innehåller extrakt från träbark som blandats med vit cypress och blå cypress. Ett annat stort plus är att den inte innehåller några parebener eller sulfater. Enligt oss är Kevin Murphy Ever Smooth en riktigt bra produkt, men den hade gärnat kunnat kosta lite mindre.