Hur regenererar man sin hud och hår efter sommaren? Korrekt hud och hårvård på hösten

Medan din kropp och sinne är i gott skick efter ett sommarlov är inte din hud och ditt hår det bästa. Huden är torr, förtjockad och saknar elasticitet, epidermis börjar avta, kroppen förvärvar en gråaktig färg och du märker missfärgningar, brutna kapillärer och pigmentmärkning efteråt. I sin tur är håret torrt och sprött. Lyckligtvis kan dessa förändringar vändas. Ta reda på hur ditt ansikte och hårvård ska se ut efter sommarsemestern och vilka kosmetika som kommer att förbättra dess tillstånd. Upptäck sätt att exfoliera huden efter sommaren och återställa sin naturliga glöd och hälsosam färg.

Hudexfoliering efter sommaren

Det första du behöver göra efter att ha återvänt från ditt sommarlov är att exfoliera din hud. Många kvinnor tenderar att undvika att det är oroat att deras vackra solbränna kommer att försvinna för fort. Dessutom bestämmer många sig för att gå till en solningsstudio för att bibehålla solbränna ännu längre. Båda lösningarna är inte det bästa du kan göra för din hud. Efter några dagar börjar huden att flagna av sig själv, som en följd av att den bränns ojämnt och du får ljusare och mörkare fläckar. Dessutom orsakar strålarna från ett solarium ökad torrhet i epidermis.

Dessutom vänta en vecka eller så efter att du har återvänt från din semester innan du applicerar en exfolierande scrub; du kommer att märka att epidermis exfolierar sig mer intensivt. Skrubben tar bort döda celler från hela kroppen och, som ett resultat, kommer det även ut färgen på din solbränna.

Hudvård kosmetika att använda efter sommaren

Kosmetika ska användas två gånger om dagen: på morgonen och på kvällen. På morgonen, välj ljusa fuktgivande lotioner, och kosmetikan du använder för natten ska ha en rikare komposition och tjockare konsistens. En bra lösning är att använda kosmetiska oljor eller tjocka och feta balsam. Det är också värt att tillämpa apotekkosmetika eftersom de är dedikerade till krävande och irriterad hud.

Under en regenerativ behandling efter sommaren undviks heta bad, och om du inte kan motstå dem, häll en handfull Döda havssalt i vattnet och häll i lite speciell badolja. Saltet mjuknar huden och oljan kommer att fuktas.

Hårvård efter sommaren

UV-strålar försvagar hårförhållandet eftersom de öppnar hårstråna och förstör proteinerna i sitt kortikala skikt. Som ett resultat blir håret skört och svagt. För att förbättra hårets tillstånd och utseende, applicera en intensiv mask med näringsämnen minst en gång i veckan. För en bättre effekt kan du sätta på huvudet med ett plastduschlock och en handduk, tack vare vilken kosmetiska ingredienser kommer att tränga in djupare. Vid mycket skadat hår kan en hårbastu vara en bra idé. Behandlingen består i att applicera en regenererande förberedelse på håret, som på grund av den heta ångan som emitteras av en speciell enhet kommer att tränga in i håret och reparera eventuella skador.

Hudvård efter sommaren

hudvård efter sommaren – hemlagade metoder

Ansiktshud behöver också exfoliering. Om den är tjock och resistent mot irritation, kan grova skal användas, men om det är känsligt, ska det behandlas med hjälp av enzymskal. Dessutom bör en fuktkräm anpassad till hudtypen användas dagligen och nattkräm måste appliceras varje natt före sänggåendet. Bara rätt nattkräm kommer att ge en tillräcklig mängd näringsämnen till en hud som har utsatts för en brännande solstrålning och stark vind. Det är också värt att rekommendera fuktgivande och närande masker, vilket kan göras var 2-3 dag efter att ha återvänt hem från semestern.

efter sommarvård – Professionella metoder

Om vården i hemmet inte är tillräcklig kan du söka professionell hjälp. Dermatologer erbjuder många behandlingar som kommer att ge lättnad till soltorkad hud. En av dem är mesoterapi, vilket innebär att man injicerar ett vitaminpreparat under huden.

Det finns många sorter av denna behandling, inklusive mesoterapi med användning av NCTF och nållös mesotherapy. NCTF är ett modernt komplex av vitaminer, mikroelement, peptider och aminosyror. I sin tur består nålfri mesoterapi i att införa ett vitaminkomplex djupt under huden med hjälp av elektrisk ström.

Avlägsna hudmissfärgningar efter sommaren

Ta bort missfärgningar efter sommarens hud – hemmagjorda metoder

Den direkta orsaken till missfärgningen är exponering för solen och indirekt – användning av hormonell medicin, antibiotika, graviditet och vissa kosmetika; de konserveringsmedel, färgämnen och fetter som finns i dem. Under inflytande av UV-strålning blir de giftiga för huden och lämnar mörka fläckar på ytan. Därför uppstår missfärgning när vi brinner under hormonbehandling, tar vissa mediciner, graviditet och användning av vissa kosmetika.

För att bli av med missfärgning kan du genomgå hemblekningsterapi. Ljusgörande egenskaper tillhandahålls av krämer med arbutin, lipoicsyra, azelaic eller fytosyra; alla är tillgängliga på apoteket. Dessa typer av kosmetika har en mild exfolierande effekt som hämmar aktiviteten hos celler som producerar hudpigment (melanocyter) och ökar försvinnandet av missfärgningen. Effekterna är synliga endast om ljuskrämerna används regelbundet under flera månader i följd. Samtidigt måste solen undvikas, för missfärgning kan förnyas under inflytande.

Avlägsnande av missfärgningar efter sommarens hud – professionella metoder

Hemmakurer för att avlägsna missfärgningar av huden är inte lika effektiva som behandlingar som görs av en hudläkare, särskilt:

  • en glykopel med tillsats av kojinsyra,
  • mandelskal, oftast i kombination med pioglykolsyra,
  • gul skal med retinsyra, azelainsyra och kojinsyra,
  • lätt skal, dvs skalning med användning av triklorättiksyra,
  • mikrodermabrasion, dvs mekanisk peeling av epidermis,
  • behandlingar med användning av en laser eller IPL (Intensive Pulse Light).

För ännu bättre resultat rekommenderas att du upprepar varje behandling flera gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *