Kempeeling och mikrodermabrasion

Tror du att en skrubb bara är till för ansiktet? Tänk om. Du kan skrubba armarna, benen, låren, och till och med huvudet. Vi kan köpa en skrubb i sminkbutiker, eller göra den själv, hemma. Om den enkla skrubben inte hjälper och vi behöver en mer avancerad hudrengöring kan vi testa kemisk peeling. Testa den här nya, föryngrande skönhetsbehandlingen.

Vad är kroppspeeling?

Det här är den mest effektiva skönhetsbehandlingen, som används av många skönhetsterapeuter, dermatologier och kosmetologer. Tack vare den kemiska peelingen kan gamla hudceller exfolieras. Till skillnad från en normal skrubb kan huden här tas bort genom särskilda syrelösningar. Blodcirkulationen ökar och huden kan andas och läka. Det finns många olika kemiska peelingar, och vilken du väljer beror på vad du vill behandla. Kemisk peeling kan ta bort stora lager fet hud, och få nya, mer perfekta, lager att födas på nytt.

Hudpeeling är utmärkt för många olika saker: de är bra för akne, akneärr, och att reducera fina linjer. Hudpeeling förbättrar hudens struktur och tack vare det kan huden absorbera fler vitaminer från olika krämer. Efter att du utfört en kemisk peeling några gånger kan du gå tillbaka till din vardagsrutin, eftersom de är skonsamma och inte orsakar irritation. Andra kommer dock behöva längre tid för att låta huden läka, eftersom huden penetreras djupt. Den kemiska peelingen rekommenderas inte för personer med mörkare hud, eftersom peelingen förmodligen kommer att bleka huden och göra den några nyanser ljusare. Om du har hudproblem men vill behålla din hudnyans är mikrodermabrasion ett bättre val.

Kemisk peeling är en antik metod som använts av många kvinnor i Grekland och Rom. Numera är kemisk ansiktsskrubb mycket populärt på grund av de omedelbara resultaten, och man behöver inte läggas in på kliniken för att undergå behandlingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *