Kolla hur du äntligen blir av med kråkfötter

Kråkfötter väcker endast positiva känslor i förhållande till kycklingben som finns i slovakiska folksägner. Med andra ord – det finns ingen plats för dem i den verkliga världen och vi vill inte se dem i form av rynkor. Vad är kråkfötter? Vad orsakar dem och hur förhindrar man och botar dem? Läs vidare för att kolla!

Vad är kråkfötter?

Det här är inget annat än rynkor runt ögat. Av vissa kallas de ofta för ”skrattlinjer”. Varför skapas de på ett sådant synligt ställe på våra ansikten? Detta är relaterat till mängden talg och squalan i huden. I ögonområdet är epidermis extremt tunnt och ömtåligt och blir därför gammalt snabbare. Varken talg eller hydro-lipidskikt kan skydda det. Dessutom flyttas huden runt ögonen ständigt. Faktum är att det är ögat och området runt det som avslöjar de mesta känslorna – våra ansiktsuttryck är de mest intensiva i detta område. Muskelns rörelse leder till rynkor. De är synliga när vår mjuka och sårbara hud förlorar sin elasticitet.

Vi vet alla att vår hud förändras över tiden. Kollagenmängden minskar med åldern. Även dess förmåga att syntetisera minskar också, vilket resulterar i rynkor runt ögonen – kråkfötter. Detta beror på att kollagen upprätthåller hudens jämnhet. För att uttrycka det enkelt: huden förlorar sitt viktigaste byggmaterial (kollagen) och vissa rynkor skapas på dess yta.

Förutom åldringsprocessen och ansiktsuttryck, sker rynkor och kollagenfall på grund av ökad strålning, dålig näring, brist på sömn, brist på hydratisering och torr hud. En vanlig orsak till kollagenfall är en diet som är låg i aminosyror och proteiner som är nödvändiga bara för framställning av kollagen.

Dessutom blir huden torr och trött när vår kost är låg på fetter (essentiella fettsyror) och protein. Den blir flabbig, torr och förlorar sin elasticitet.

Hur blir man av med kråkfötter?

Börja med att ”mata” din hud: drick mycket mineralvatten under dagen (helst – 2,5 – 3 liter), ta vitaminer – A, E, K och betakaroten. För att minska för tidig hudföråldring behöver du också aminosyror och proteiner så att huden kan syntetisera och producera kollagen.

Huden torkar mycket snabbt när den utsätts för frost, vind och höga temperaturer. Torr luft från element försämrar också dess tillstånd. För att skydda den, ta fram en god kräm som skyddar och fuktar men skapar också ett mikroskopiskt lager på huden. Före läggdags applicera naturlig olja på huden runt ögonen (starka anti-aging egenskaper har hallonfröolja, arganolja och sheasmör).

Om dina rynkor inte är synliga är det en bra idé att prova några behandlingar på skönhetssalonger som hjälper till att täcka de små rynkorna. Till exempel stimulerar mikrodermabrasion cellförnyelse, vilken stärker kollagenfibrerna och bidrar till syntesen av kollagen.

Hembotemedel för att ta bort kråkfötter:

1. Komjölkkomprimera (välj den minst bearbetade, helst bio) innehåller aminosyror och lipider, till exempel: arginin, glycin, prolin. Dessa ämnen deltar i processen för kollagenbildning. Speciellt prolin spelar en viktig roll för att upprätthålla kollagenstabiliteten i huden. Välj hög fetthalt mejeri, som innehåller vitaminer A och E som återställer epidermis och hjälper ämnena att absorberas snabbt.

Lägg handduken eller ansiktsrengöringsborsten i mjölk, helst lite varm och applicera på ansiktet. Låt det stå i 15 minuter och tvätta sedan ditt ansikte med vatten. Om din hud är torr, lägg till en matsked olivolja eller mandelolja till mjölken.

2. En äggvita – en behandling med användning av aminosyror. Äggvita, precis som konsumptionsmjölk, innehåller arginin, glycin och prolin samt magnesium, vilket är nödvändigt för huddetox och muskelavslappning. Magnesium absorberas snabbt i celler. Vispa äggvita, applicera en tunn senare under ögonen (om du vill kan du täcka hela ansiktet). Efter ca 15 minuter, när det torkar, var ditt ansikte varmt vatten.

3. Grönt te är fullt av katekiner som är kraftfulla antioxidanter som kan minska för tidig hudåldring. Det är en intensivt hydrerande ansiktsmask som också reducerar rodnad och lugnar huden.

För ännu bättre resultat, istället för ”traditionellt” grönt te kan du använda matcha, dvs grönt tepulver. Du kan blanda det med spiulina eller chlorella för att förbättra anti-aningegenskaperna. Brew den i 80 grader (lägg till lämplig mängd vatten för att bilda en pasta), och sedan kyla den. Du kan också lägga till mandelmjölk. Blötlägg bomullspuddar och lägg på ögonlocken. Efter 15 minuter avlägsnas det med hjälp av micellärt vatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *