Hudvårdsingredienser Förklarad

Att fortolka innehållsförteckningen på hudvårdsprodukter kan kännas som att knäcka kryptiska koder. Vi har kommit till undsättning för att enkelt förklara några av de vanligaste ingredienserna i hudvårdsprodukter.

AHA och BHA

Alpha Hydroxyl Acids (AHA) och Beta Hydroxy Acids (BHA) är vanligt förekommande i hudvårdsprodukter eftersom de kan bidra till att avlägsna döda hudceller och förbättra hudens textur.

Retinol

En av de mest omfattande studerade och mest effektiva hudvårdsingredienserna. Retinol är en form av vitamin A. Det kan öka produktionen av nya huden och hjälper till att återfukta huden.

Salicylsyra

Salicylsyra är en annan form av BHA, som huvudsakligen används för att behandla acne. Det löser upp döda hudceller och kan minska inflammation och rodnad.

Antioxidanter

Antioxidanter är ett kollektivt namn för ingredienser som hjälper till att skydda huden mot fria radikaler (instabila molekyler som kan skada huden). Vitamin C, E, Resveratrol och grönt te- extrakt inkluderar några vanliga antioxidanter du kan se på produkterna.

SPF

SPF står för solskyddsfaktor, vilket mäter hur effektivt en solskyddsprodukt kan skydda huden från solens ultravioletta strålar. Det är en av de mest effektiva behandlingarna för att förhindra för tidig åldrande och hudcancer.

Peptider

Peptider är aminosyror som fungerar som byggstenar i viktiga hudproteiner som kollagen, elastin och keratin. De hjälper till att förbättra hudens styrka och elasticitet.

Niacinamid

En form av vitamin B3, Niacinamid kan stärka hudens barriär, ljusa upp hudtonen, minska rodnad och irritation och öka produktionen av kollagen.

Växter extrakt

Växter extrakt som aloe vera, grönt te, gurka med mera, kan massor av bra saker för huden. De kan bidra till att lindra inflammation, skyddar huden mot skadliga yttre påverkningar, och ger ofta huden en omgående boost av fukt och näring.

Slutsats