De bästa skönhetstipsen

Alla vet de grundläggande sakerna för smink, men många vet inte att man kan göra saker lite annorlunda, istället för att följa de traditionella rutinerna. Här är 10 tips och tricks som förenklar livet.

  1. Innan du lägger på smink på och runt ögonen kan du fukta borsten med vatten eller ögondroppar, så att den plockar upp färgerna bättre. På så sätt kommer färgen verka ljusare och mer levande.
  2. Om ögonskuggan eller ett pressat puder har gått sönder kan du laga det genom att blanda det med handsprit. När skuggan torkar kan du börja använda den igen.
  3. När mascaran bildar klumpar kan du förlänga dess liv genom att lägga behållaren i varmt vatten i fem minuter. Rör runt ordentligt för att kunna avnjuta perfekt smink. Du kan också lägga till några ögondroppar för att få den torra mascaran att bli som ny igen.
  4. Försök att göra alla dyra skönhetsprodukter själv. Istället för att köpa en dyr kroppsskrubb kan du göra en själv. Blanda socker med honung och lägg till några droppar av din favoritdoft. Voila! Din naturliga, hemmagjorda skrubb är redo att användas.
  5. Om den där dyra mascaran du älskar precis har tagit slut behöver du inte köpa en ny. En bra mascara består till 90 % av dess borste. Återanvänd din gamla, dyra borste med en mer prisvärd mascara. Det kommer fungera precis likadant.
  6. För att applicera flytande foundation kan du försöka använda borsten eller fingrarna, eftersom de inte tar upp lika mycket av produkten som en svamp. Svampen absorberar mycket foundation, vilket resulterar i att mycket av produkten går till spillo.
  7. Innan du bokar en tid hos en frisör eller skönhetsstylist kan du titta på www.groupon.com för att se om det finns någon rabatt i din stad.
  8. Om du inte har råd med en borste från Sigma eller Mac kan du använda en billigare målarborste. De finns i alla hantverksbutiker. De har samma storlek och struktur som en traditionell sminkborste.
  9. Ge fransarna lite extra volym genom att applicera barnpuder på fransarna innan du lägger på det andra lagret mascara. Det kommer göra dem dubbelt så tjocka och fylliga.
  10. Blanda ihop ett eget nagellack genom att blanda din gamla, trasiga ögonskugga med klart nagellack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *