Hur reparerar man skadade naglar hemma? Bästa naturliga behandlingarna!

När vi tänker på snygga naglar tänker vi ofta på gelmanikyr eller nya nagellack. Men det gör inte våra naglar. Ibland är det smartare att låta dem vila och påbörja en hälsosam nagelvård i stället. Kom ihåg att gelmanikyr skadar dina naglar – de blir tunnare och svagare. Lär dig hur man vårdar skadade naglar efter gelmanikyr. Kolla in de bästa huskurerna med oljor och andra ingredienser.

Hur är skadade naglar?

Om du märker att dina naglar är:

  • väldigt tunna,
  • extremt mjuka,
  • gula eller fläckiga,
  • spröda och spruckna,
  • känsliga.

innebär detta att det är dags att reparera dem eftersom gel inte gör dem någon nytta. Du bör introducera en avancerad vård och ge näring åt dina skadade, trötta naglar.

Notera!
Fel nagelvård, dåligt avlägsnad gel, inkorrekt nagelfilning eller användning av aceton är inte de enda orsakerna till nagelskador. Du kan vara allergisk motgel, eller för att vara mer exakt, gelnagellack, primers och produkter som innehåller formaldehyd, dibutylftalat och toluen. Lampan som används vid gelmanikyr spelar också roll – om enheten har för lite kraft, klarar den inte av att läka lacken ordentligt, vilket skapar en miljö där mikroorganismer kan utvecklas.

Hur reparerar man skadade naglar?

För att hålla naglarna härliga och starka måste du förse dem med specialingredienser. Du måste äta kost som är rik på biotin, zink, silikon, folsyra, järn och vitaminerna A, C och E. Om dieten inte räcker, använd tillskott.

Andra avgörande behandlingar för skadade naglar:

  • nagelconditioners
  • oljor för nagelreparation
  • blötläggningar för naglarna
  • DIY-nagelbehandlingar och förstärkningar

De bästa conditioners för naglarna. Hur är dem?

Det finns flera nagelprodukter, men vissa är inte värda din uppmärksamhet. Notera att en bra conditioner för naglar inte innehåller formaldehyd eller andra toxiska substanser. Produkten bör vara rik på kvalitet, naturliga substanser, protein, fettsyror, vitaminer och mineraler.

Naturliga oljor för nagelreparation

Om du besväras av skadade naglar, kan du reparera dem snabbast med naturliga, rena skönhetsoljor. Oljebaserad nagelvård är väldigt enkel, behaglig och går fort. Det enda du behöver komma ihåg är att endast välja kallpressade, oraffinerade oljor av fin kvalitet (exempelvis ricin, jojoba, argan eller avokadoolja). Om du har ett par olika oljor, blanda dem i samma mängder för att skapa en perfekt blandning för att ge näring och återställa dina naglar. Även en mer fast form av olja fungerar så du kan prova smör på naglarna. Använd kakao-, kaffe-, shea eller babassusmör.

Notera!
Ricinolja är bäst för nagelvård. Den innehåller unika ricinolsyra som har antibakteriell effekt. Ricinolja stärker nagelplattorna briljant, fyller på med fukt och härdar naglarna så att de slutar spricka. Gnid in naglarna med oljan så ofta du kan (minst en gång om dagen).

DIY Nagelstärkare med Gelatin

Ett smart trick som är bland annat är känt bland kändisar är användningen av gelatin. Denna naturliga behandlingen förbättrar omedelbart utseendet på naglarna. Med tiden blir dina naglar glänsande friska. Gelatin är rikt på biotin, mineralsalter och proteiner – substanser som bygger upp naglarna.

Häll en liten mängd varmt vatten över två teskedar gelatin. Låt det stå i några minuter. Blötlägg naglarna i den varma gelatinmixen i några minuter. Gör behandlingen varje dag.