Björkvatten för håret: Egenskaper, fördelar och effekter

Den här produkten har använts länge, ger ett fantastiskt resultat, och är helt naturligt. Vi pratar naturligtvis om björkvatten! Läs mer om dess egenskaper, effekter och vad just du kan få ut av att använda björkvatten i dina skönhetsrutiner!

Vad är björkvatten?

Björkvatten används i hudvård och hårvård i form av en toner, rengörande hårprodukt, eller lotion för hårbotten. Björkvatten (även kallat björkjuice) är en blandning av björksav och etanol. Du kan köpa en färdig produkt eller göra en hemma, men eftersom den innehåller alkohol ska man inte dricka den. Du kan däremot dricka björkjuice, eftersom vätskan innehåller näringsämnen från rötterna, löven och knopparna.

Björkvatten: Kosmetisk användning

Eftersom produkten innehåller alkohol behöver du hålla ett öga på hudens reaktion. Om du märker att huden blir torr bör du sluta använda produkten. Hur använder man då björkvatten? Man kan till exempel använda det i hårbotten och ansikte för att motverka pigmentfläckar. I så fall ska vattnet få verka i ett par timmar, gärna över natten. Björkvatten är väldigt billigt och drygt – en flaska räcker i cirka en månad! Du kan även köpa kosmetika som berikats med björkvatten.

Björkvatten för huden och håret

Björkvatten har fantastiska effekter på huden och håret. Det främjar hårets tillväxt, stärker rötterna, samt motverkar mjäll och oljighet. Detta beror på att vattnet innehåller vitamin B. Björkvatten innehåller också salicylsyra som gör huden fräschare och reglerar talgkörtlarnas funktioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *