Steg-för-steg-guiden för att göra en At-Home Pedikyr – Fotvård på egen hand

Pedikyr är ett sätt att hålla fötterna friska och välvårdade genom att följa en ordentlig fotvårdsrutin. Ibland kan det kännas överväldigande och omöjligt att komma till salongen och ta hand om sina fötter själva – men det behöver det inte vara. Pedikyr hemma kan vara otroligt enkelt och är ett effektivt sätt att hålla sig frisk och slippa problem som fotsvamp. Med denna steg-för-steg-guide är det lättare att göra en härlig At-Home pedikyr!

Steg 1: Förberedelse

Innan man börjar pedikyr-ritualen, är det viktigt att ställa in ett avkopplande miljö. Låt åtminstone en halvtimme vara din egen spa-tid. Hämta en tidningsstapel, en bok eller en stor kopp te innan du börjar. Fötterna är nu redo för behandling!

Steg 2: Lätt tvätt

Börja med att skölja fötterna med ljummet vatten. Tvätta med en mild, skonsam tvål – välj gärna någon med extra fuktighetskräm. Fötterna är lättare att arbeta med efter att ha sköljts noggrant.

Steg 3: Ånga fötterna

Ånga fötterna för att lösa upp torra hudceller och mjuka upp de hårda fötterna. Fyll ett fotbad med varmt vatten och tillsätt eteriska oljor av lavendel eller rosmarin för att öka den avkopplande effekten. Sätt fötterna i ljummet vatten och låt dem vara i ca 10-15 minuter.

Steg 4: Skraba av förtunna hud

Efter att ha ångat fötterna är det lättare att bli av med torra, förtunna hudpartiklar genom skrubbning. Massera en skrubbmaskin över fötterna SAKTA, helst cirkulära rörelser. Beroende på hudkonditionen måste man kanske göra detta både en och två gånger. Se till att du lyfter bort alla torra fläckar.

Steg 5: Fantastisk fotmask

Kom ihåg att ånga fötterna innan du applicerar fotmasken. Applicera en fotsmask som är lämplig för din hudtyp, som extra fuktig, sammandragande eller reparerande. Böj fötterna och relexa medan masken verkar. Behandlingstiden varierar beroende på sorten, men ca 20-25 minuter bör räcka. Använd en lätt handduk för att få bort resterna och torka sedan noga med en mjuk handduk.

Steg 6: Symaskinen till

Välj vilken typ av lera du vill använda och applicera den på fötterna. Låt den verka den angivna tiden innan du sköljer bort den. Lera hjälper till att dra ut döda hudceller och ta bort föroreningar.

Steg 7: Fukta fötterna

Efter att ha låtit leran verka, blandas hirudin med ett par droppar tea tree oil och appliceras på fötterna som en fuktgivande lotion. Låt det sitta i ca 10 minuter. Hirudin är ett protein som hjälper till att fukta och nära huden.

Steg 8: Buffa fötterna

Efter att ha applicerat en fuktgivande lotion kan du honom buffa fötterna med en marschallskrapa. Det hjälper till att avlägsna torra hudrester. Buffa de hårda fötterna med lätt hand för att ta bort torr hud.

Steg 9: Nagelfil för att ge form

Om du vill ha perfektformade tånaglar är det dags att fila dem. Först klipp försiktigt naglarna och fila sedan tånageln i en rund form. Alltför filande kan leda till riven hud, så se till att du inte överdriver det.

Steg 10: Nagelreparation

För att styrka naglarna, applicerar du en fuktgivande olja för naglar med ett lager vanlig husmorsolja eller jojobaolja. Oljan hjälper till att mjukgöra nageln och stärka upp den.

Steg 11: Färg för att ge liv

Efter att ha reparerat naglarna är det dags att applicera lacket. Beroende på humör eller årstid, välj det som du gillar bäst! Är det sommartid? Välj regnbågens alla färger! Välj en färgglad höstlook om naglarna ska förberedas för en förfester. När lacket är torrt, appliceras ett skyddande topplack.

Steg 12: Håll fötterna återfuktade

För att hålla fötterna fräscha och platta, är det viktigt att återfukta dem ofta. Använd gärna fotkräm och massera den noga in i huden tills den försvinner. Upprepa detta varje dag eller varannan dag för att hålla huden återfuktad.

Slutförande råd

Om du är ny med fotvården, vänjer dig sakta och ta inte det för hårt. Fotvård bör vara en relajante upplevelse, så ta det lite lugnt och se till att du njuter av din At-Home pedikyr! Annars, var noga med att undvika direkt kontakt med såpa eller andra produkter som irriterar huden för att undvika allergiska reaktioner.

Nu när du har sjuka fötter, gå ut och ta det lugnt, fladdra omkring på str