Gör det själv: Hudvård recept

Ordet hudvård behöver ingen introduktion. Det har blivit en viktig del av vårt dagliga liv, särskilt för kvinnor. För att behålla elegans och naturlig skönhet förlitar vi oss huvudsakligen på kosmetiska produkter tillgängliga i marknaden. Men, har du någonsin funderat på vad dessa produkter innehåller och hur de påverkar din hud? Många av dessa hudvårdsprodukter innehåller kemikalier som kan vara skadliga för din hud på lång sikt. Detta är anledningen till att fler och fler människor vänder sig till hemlagade hudvårdsrecept.

I det här blogginlägget kommer vi att dela några lättillverkade DIY hudvårdsrecept som du kan göra hemma med ingredienser som du enkelt kan hitta i ditt kök.

Grundläggande hudvårdsrecept

1. Havregryns ansiktsmask

Havregryn är laddad med antioxidantegenskaper, vilket gör det till en utmärkt ingrediens för hemlagade ansiktsmasker.

Ingredienser:

– 2 msk malda havregryn

– 1 msk honung

– 1/2 msk citronjuice

Metod:

Blanda alla ingredienserna för att göra en pasta och applicera på ditt ansikte, låt det verka i cirka 20 minuter och skölj sedan med varmt vatten.

2. Kaffeskrubb

Kaffe fungerar utmärkt för att exfoliera huden och ge den en upphöjd och fräsch känsla.

Ingredienser:

– 2 msk kaffesump

– 1 msk socker

– 2 msk olivolja

Metod:

Blanda alla ingredienserna till en skrubb och massera in den på huden i cirkelrörelser. Skölj sedan med varmt vatten.

Dessa naturliga DIY hudvård recept kommer definitivt att göra underverk för din hud. Och det bästa av allt: du behöver inte bryta banken för att se fantastisk ut!

Avancerade hudvårdsrecept

1. Aktivt kolmask

Aktivt kol hjälper till att dra ut orenheter från huden, vilket gör att huden ser fräschare och strålande ut.

Ingredienser:

– 1 msk aktivt kolpulver

– 1 msk gelatinpulver

– 2 msk vatten

Metod:

Värm vattnet på spisen och rör ner gelatinpulvret. Låt det koka upp och ta sedan bort det från värmen och tillsätt det aktiva koletpulvret. Blanda ingredienserna väl och applicera sedan på ansiktet. Låt det torka i cirka 15-20 minuter innan du sköljer det med varmt vatten.

2. Aloe vera och vitamin E-nattkräm

Aloe vera har otaliga fördelar för huden, inklusive att vara väldigt bra för att återfukta och läka. Tillsammans med vitamin E, som är känd för sina anti-aging egenskaper, gör de en härlig återfuktande nattkräm.

Ingredienser:

– 1 alveragelblad

– 2 vitamin E-kapslar

Metod:

Extrahera gelen från aloe vera-blad och blanda den med oljan från vitamin E-kapslarna. Applicera denna blandning på ansiktet innan du går och lägger dig och låt den vara på över natten. Tvätta ansiktet på morgonen med kallt vatten.

Slutord

Att ta hand om din hud behöver inte vara dyrt eller komplicerat. Att använda naturliga ingredienser kan göra underverk för din hud och hjälpa dig att undvika skadliga kemikalier. Så varför inte prova några av dessa DIY-hudvårdsrecept hemma? Du kanske bara hittar din nya favoritprodukt!