Bruna ben. Hur gör man det effektivt under sommarsemestern?

Händer det också att dina ben av någon anledning inte blir bruna? Ansikte, armar och rygg är bruna och guldfärgade, men benens färg är exakt samma som på vintern. Vad ska då göras? Hur får man en jämn bränna på hela kroppen? Lyckligtvis finns det sätt som tack vare vilken din kroppshud kan få denna jämn färg. Vad är det? Ta reda på hur enkelt det är.

Varför är en bränna bra?

Solbränna får oss att se yngre och friskare ut. Den gyllene skuggan accentuerar våra muskler, slankar oss och ökar vår attraktionskraft. Dessutom matchar den nya hudfärgen perfekt sommarplaggen: vita klänningar, färgglada toppar och guldsmycken. Men visste du att solbränna är ett naturligt skydd mot solen och irritationerna? Dessutom hjälper det till att bekämpa vissa hudsjukdomar, behandla depression och påskyndar vitamin D-produktionen i vår organism.

Varför tar det längre tid för benen att bli solbränd?

Visst är det vanligt för de flesta av oss att ha bruna armar, rygg, ansikte och mage, medan benen är bleka. Det blir så, eftersom solen träffar överkroppsdelen först. Dessutom har benskinnet inte en avsevärd mängd sebaceous glans, varför dess snabb uttorkning. Det är också värt att inse att vi stör den hydrolipida barriären medan man tar bort håret eller sköljer bort det under badning. Hudborttagna skyddskläder är svåra att fuktas och solbränna.

Hårborttagning och solbränna

För att göra solningen mer framgångsrik, ta bort det oönskade håret. Men om du gör det för ofta eller om du tar bort håret otillbörligt, så är det mycket möjligt för dig att uppleva svårigheter med att göra dina ben naturligt solskyddade. Av den anledningen är det klokt att ta bort håret en dag innan det planeras att sola. Du kan också gå till laserhårborttagning, hemma IPL-enhet, sockerpasta, varmt/kallt vax, rakkräm eller en vanlig rakhyvel. Oavsett vilket sätt som väljs, kom ihåg att fukta benen när du har slutfört proceduren. Slät hud, utan mycket hår, kommer att bli solbränd betydligt snabbare.

Steg för steg hårborttagning

Hur påskyndar man bensolningsprocessen? Applicera antingen en skrubb eller ta bort håret. Nedan följer instruktioner och några tips som hjälper dig att uppnå ett av dina sommarmål – perfekt garvade ben.

  1. Före hårborttagning, ta ett bad eller dra dina ben i varmt vatten. Applicera skrubb som tar bort döda hudceller och hjälper till med att bli av med de vuxna håren.
  2. Applicera sedan en rakkräm och fortsätt avlägsna det oönskade håret. Om du har slut på en rakprodukt, välj ett hårbalsam, krämig duschgel eller annan liknande produkt som hjälper dig att glida rakhyvel enkelt.
  3. Använd en ny rakhyvel efter varje rakning. Om du inte har sådan möjlighet, desinficera bladet exakt. Tänk också på att inte dela dina rakhyvel med andra människor – det är väldigt lätt att bli smittad genom att överföra bakterier.
  4. När rakning är klar, använd den produkt som lugnar irritationer.

Hur gör man benen redo för solning?

Som nämnts ovan är fuktgivande avgörande. Välhydrerad hud blir mer solbränd och är mindre benägen för irritation. Därför, när sommaren ska börja, och du planerar din sommarsemester, fortsätt att fylla på huden med vatten dag efter dag. Dessutom, på mer eller mindre 30 minuter innan du solar, applicera ett solskyddsmedel. Kom ihåg att använda UV-filtret varje timme. Om du planerar att spendera din tid på ett aktivt sätt istället för att ligga på stranden, kan du välja en SPF 20-kräm.

Hur man gör benen solbrända – användbara tips

Först och främst börjar solning bilda kroppsdelar som reagerar på solen minst. Om de blir bruna som de sista, använd följande trick – exponera dem för solen som de första. För det andra, raka inte benen varje dag, även om du upptäcker lite hår. Tack vare detta kommer dina ben att bli solade snabbare och håret kommer att tändas på grund av solen och mindre synlig. För det tredje, fortsätt att fylla på huden med vatten före och efter solbad. När allt är väl fuktad och välkonditionerad hud blir solbränd betydligt snabbare. För det fjärde, använd olika solskyddsmedel till olika kroppsdelar. För att klargöra använd en kräm med den lägsta SPF-koncentrationen på benen, medan du belägger de resterande delarna av kroppen med högre SPF. För det femte, placera din kropp vinkelrätt mot solen, för på det här sättet kommer du att bli solbrändare snabbare. Vänd din kropp tillbaka / framåt varje halvtimme. För det sjätte blir din solbränna jämnare och hållbar om du får det solat medan du gör sport, pratar en promenad eller under annan fysisk aktivitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *