Tandblekning med Läppstift. Fungerar det verkligen?

Det låter märkligt men detta trick fungerar faktiskt. Rätt val av smink kan effektivt fixa till färgen på tänderna. Är det verkligen sant? Hur fungerar det? Introduceras till den oersättliga idén kring optisk tandblekning.

Snygg, vita tänder är något som får ansiktet att se yngre ut än det egentligen är. Dessutom är ett vitt leende en vacker aspekt som passar till alla möjliga frisyrer och stilar – därför är det värt att ta väl hand om tänderna. Faktum är att det finns  flera metoder för att göra tänderna ljusare, och många av dessa inkluderar kemiska tekniker och den där konstiga tandborstningen med en svart pasta som innehåller kol. Alla metoder är naturligtvis inte 100 procent effektiva, och därför är det lämpligt att prova andra tekniker som finns tillgängliga.

Vad handlar den här Tandblekningsmetoden med Läppstift om då?

Lipstick Teeth Whitening, som det kallas på engelska, är ett sätt att korrigera tandfärgen optiskt genom att använda en passande läppkosmetika.

Naturligtvis ska man inte ta metoden fullt bokstavligt. Det här tricket handlar inte om att täcka tänderna med ett läppstift, det hade bara gjort det värre. Inget läppstift som appliceras direkt på tänderna kan hjälpa dig att göra dem vitare. Så gör inte det om du vill undvika dåliga missfärgningar! Oavsett färg, typ och mängd av läppstift så applicera det ALDRIG på tänderna!

Hur använder man läppstift för att få vitare tänder?

Hela tricket handlar om att välja och matcha toner och kontraster på tänderna med en läppstiftsfärg. Reglerna för det här tricket liknar dem för ansiktskonturering. Läppstiftsmetoden för vitare tänder medför inga större förändringar utan ger enbart en optisk effekt. Det är inte så konstigt egentligen att vissa färger framhäver vår skönhet medan andra helt enkelt inte passar oss.

Tumregeln är enkel:

Läppstift med kalla toner gör tänderna vitare medan läppstift med varma toner framhäver den gulaktiga färgen som vi vill bli av med.

Kom ihåg!

Påståendet att röda och mörka läppstift gör våra tänder ännu gulare är inte alltid sant. Allt beror på vilken ton läppstiftet har. För att förtydliga: om ett läppstift har lite blått pigment, och när den röda nyansen är kall, så kan detta fungera bra. Återigen – det är tonen som gör att vissa läppstift passar oss, inte nyansen