Aloe: Egenskaper och användning

Aloe vera har otroliga egenskaper för utseendet, så det används ofta i hudvård och imponerar med sin storslagna effekt på skönheten. Det kan köpas i ren form eller som extrakt. Läs mer om egenskaperna och hur man använder aloe!

Extrakt med aloe: Fördelar för utseendet

Aloe och dess extrakt återfuktar, lindrar irritation, ger missfärgad hy lyster, och motverkar klåda. Dessutom motverkar det bakterier och svamp. Aloens fantastiska egenskaper beror på innehållet av vitamin Ab, B, C och E, samt ekologiska syror och mineralsalt som kalium, kalcium, fosfor, magnesium, koppar och sulfat.

Aloe har tyvärr sina nackdelar också, t.ex. att det kan orsaka allergiska reaktioner. Därför behöver du göra ett allergitest (t.ex. på handleden) innan du använder aloe första gången. Om du inte reagerat efter ett dygn kan du fortsätta använda aloe på större områden.

Aloe: Användning och skönhet

Aloe är ett botemedel mot mjäll och kluvna ändar. Det främjar hårets tillväxt, gör det lättare att borsta, och återfuktar eftersom aloe har fuktbevarande egenskaper. Extrakt från aloe tillsätts i produkter som motverkar åldrande och gör huden fastare. Detta beror på att aloe syntetiserar kollagen, gör huden fastare, återfuktar, och stimulerar produktionen av hyaluronsyra. Det är en populär ingrediens i skyddande läppbalsam, reparerande produkter för läpparnas ömtåliga hy som lätt skadas av inflammationer, och solkrämer. Extrakt från aloe finns också i återfuktande hudlotion, särskilt de som är framtagna för torr och känslig hy.

Aloe i kosmetika: Kontraindikationer

Barn under tolv år bör inte använda aloe, och inte gravida kvinnor heller. Både aloe och dess extrakt innehåller nämligen antrakinon, som kan orsaka hyperemi i kroppens organ. Gravida kvinnor som använder aloe utsätts därmed för en risk för blödningar och missfall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *