Vård av torr hud

Torr hud kan vara ett pinsamt tillstånd, och det uppstår när mindre olja produceras av oljekörtlarna i huden. Det yttre lagret hud fungerar som en självoljande maskin, men ibland kan produktionen inte matcha behovet. Torr hud har ett torkat utseende som orsakas av oförmågan att behålla fukt. Den känns vanligtvis stram och obehaglig när du har tvättat dig, såvida du inte använder någon form av återfuktande kräm eller medel. Flagning och små sår är tecken på en mycket torr, uttorkad hud. Det är ett större problem under vintern, när luften är mindre fuktig. Problem uppstår när du duschar med starka, kemiska tvålar och duschkrämer, eller bor i en miljö med varmt och torrt väder. Torr hud är mer benägen att åldras i förtid i jämförelse med oljig hud eller blandhud. Det finns många anledningar till att huden blir torr.

  • Duscha i varmt vatten.
  • Tufft väder (för varmt och torrt eller för kallt).
  • Ärftlighet.
  • Uttorkning.
  • Luftkonditionering.
  • Centralvärme.
  • Tval och schampo som berövar huden pa dess naturliga oljor.

Vissa personer kanske lägger flera tusen kronor på dyra tvålar och krämer, som ofta är ineffektiva. Istället för att slösa pengar på dyra produkter kan du prova naturliga metoder som får huden att glänsa igen.

Det första du vill göra är att kasta ut alla dina starka rengöringsprodukter. Alla produkter som innehåller SLS skadar huden, eftersom det tar bort det skyddande lagret från huden. När håret är onaturligt rent är det ett tecken på att ditt schampo innehåller denna kemiska blandning. Mjäll är det första tecknet på att hudbotten är torr och att ditt problem med kliande hud kan lösas genom att du ändrar din hårrengöringsprodukt.

Se till att du använder en hårrengöringsprodukt varje gång du badat. Försök att undvika varma bad och använd ljummet vatten istället. En bra behandling för huden skulle vara att lägga till en matsked olivolja eller kokosolja i badet. På så sätt kommer huden behålla sin fukt och vara mjuk och len i flera timmar. När du rengör huden kan du använda filtrerat vatten istället för kranvatten. Kranvatten innehåller klorin som torkar ut huden.

Alla som lider av torr hud bör dricka mycket rent vatten. Kaffe, läsk och te räknas inte, eftersom de har uttorkande egenskaper. Rent vatten och frukter med mycket vatten kan återställa hudens tillstånd från insidan. Människor tror ofta att de enbart ska dricka när de är törstiga, men egentligen är det kroppens signal på att du redan är uttorkad. Det värsta du kan göra när du är törstig är att dricka läsk. Vi rekommenderar sju till åtta glas filtrerat vatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *