Naturliga hudvårdsprodukter från Veges

De smakar bra, men de kan också bota vår hud. Vet du vad vi pratar om? Precis, grönsaker. Det allra bästa är om de växer i vår egen trädgård. Vi älskar smaken, men många vet inte att de kan användas på utsidan också.

Varför är grönsaker så bra för vår hälsa? Tillsammans med frukt är de den bästa källan för vitaminer och mineraler. De innehåller vitamin A, C, P, K och B, och fibrer som är viktiga för vårt välmående och för bra matsmältning. Färska, råa grönsaker innehåller få kalorier, ökar vår matsmältning, och har fantastiska egenskaper för avgiftning. Vi kan vara hälsosamma och ha mycket energi under många år, om vi äter tillräckligt mycket grönsaker och gröna löv. Tack vare vitaminer och mineraler kan vår syn förstärkas, vår hud bli mer strålande, och vårt immunsystem bli starkare.

Vi kan använda grönsakernas fruktkött och applicera det på huden för att se dess otroliga läkande och föryngrande egenskaper.

En populär grönsak som använts i flera tusen år är pumpa. Dess frön och dess fruktkött innehåller mycket kalcium, järn, zink och magnesium. Denna kombination mineraler kan hjälpa till att återuppbygga hudens celler på ett effektivt sätt. Det återfuktar torr hud och minimerar inflammationer. Pumpa är välkänt för att döda bakterier och patogener.

Morot är en vitaminbom. Det jämnar ut hudfärgen och skyddar den mot skadliga solstrålar. Det rekommenderas särskilt för äldre människor med torr hud. För att få det bästa resultatet kan du mosa moroten, blanda röran med lite honung och grekisk yoghurt, och applicera den på huden i 20 minuter. Skölj sedan av blandningen med varmt vatten och applicera en återfuktande kräm.

Gurka är förmodligen den mest välkända skönhetsgrönsaken. Alla vet att gurka kan ha en lugnande egenskap på trötta ögon, men visste du att du också kan se yngre ut med hjälp av gurka? Precis som citron har gurka ett starkt, naturligt ljusgörande medel, och kan användas för att minimera missfärgningar i huden. Detta kan vara en livräddare för personer som lider av akne. Om du använder en gurkmask regelbundet kommer du märka en stor skillnad i hudens utseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *