Sminka dig som Twiggy

Den starkaste trenden i höst är Twiggys utseende. Vem var Twiggy? En ikonisk modell och sångare som tog världen med storm under tidigt 1960-tal. Hon var med på alla viktiga designers visningar över hela världen. Twiggy var känd för att vara smal, med kort hår och stora ögon. Hon var bara 17 år när hon blev känd, och många unga kvinnor försökte imitera henne. Hon bar inget smink, utan hade bara stora, mörka ögon med otroligt långa ögonfransar. Det första du vill göra är att applicera foundation. Det är viktigt att den är lätt täckande. En ljus återfuktande kräm eller en BB-kräm kan vara ett perfekt alternativ till din vanliga, flytande foundation.

Under 1960-talet var en ljus hud mycket moderiktigt, eftersom allt handlade om ett ungdomligt utseende. Om du har fräknar är det dock bra att låta dem synas genom ditt smink, eftersom de passar mycket bra för den här Twiggystilen. Använd en concealer för att täcka över eventuella missfärgningar. På så sätt kan du täcka över de områden som inte är perfekta, men ditt smink är fortfarande ljus och lätt. Använd pressat puder för att avsluta den här delen, och fortsätt sedan till ögonen.

Undvik rouge, eftersom 1960-talet handlade om ögonen. För att få otroliga ögon är allt du behöver en mörk ögonskugga, en flytande eyeliner och en mascara. Skapa en linje genom att applicera ögonskuggan i ögats yttre hörn, och dra ut det ända till vecket. Dutta skuggan lätt på huden, eftersom detta är det mörkaste området i denna sminkning. Ta den mjuka ögonborsten och få eventuella hårda linjer att smälta in i vecket. Detta kommer skapa en illusion av de stora dockögon som var populära under den här tiden.

Använd samma skugga på ditt nedre ögonlock, precis under franslinjen. Applicera den flytande eyelinern och börja vid ögats insida, och dra sedan linjen längs hela kanten. Fransarna behöver vara extra långa och tjocka. Använd en ultrasvart mascara för att täcka dina ljuvliga ögonfransar med. Applicera två eller tre lager på de nedre fransarna och limma ett par falska ögonfransar på dina egna, övre ögonfransar för att uppnå en klassisk Twiggystil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *