Sminkprodukter för nybörjare

När man börjar med smink är det lätt att bli överväldigad av alla olika produkter, märken och appliceringstekniker. Men oroa dig inte, det är faktiskt inte så komplicerat som det kan verka. I det här inlägget kommer vi att genomgå några av de viktigaste sminkprodukterna som varje nybörjare bör ha i sitt smink-kit.

Primer

En primer skapar en jämn bas för din foundation och hjälper den att hålla längre. Den kan också hjälpa till att minska uppkomsten av porer och fina linjer. Det finns primers för olika hudtyper – så om du till exempel har torr hud, kan en återfuktande primer vara det bästa valet för dig.

Foundation

Foundation är en av de mest grundläggande sminkprodukterna. Den jämnar ut din hudton och döljer eventuella fläckar eller missfärgningar. När du köper foundation är det viktigt att hitta en färg som matchar din hudton perfekt. Kom ihåg att din foundations färg kan ändras beroende på årstiden (till exempel kan din hud bli mörkare på sommaren).

Concealer

Concealer används för att dölja ojämnheter som finnar, mörka ringar under ögonen eller ärr. Det är bäst att välja en concealer som är ett eller två steg ljusare än din hudton för att ljusa upp områden och dölja mörka fläckar.

Puder

Puder är bra för att sätta din foundation och concealer, och för att kontrollera oljighet. Ett genomskinligt, löst puder är bäst för att sätta sminket utan att lägga till färg eller täckning. Men om du har fet hud kan ett pressat puder vara ett bra alternativ för att kontrollera glans under dagen.

Rouge

En touch av rouge på dina kinder kan ge dig en hälsosam glöd och hjälpa till att forma ditt ansikte. Det finns flera olika typer av rouge att välja mellan, inklusive pudrar, krämer och tints. För nybörjare är ett puderrouge särskilt lätt att applicera.

Ögonskugga

Ögonskugga kan verkligen förbättra dina ögon och göra dem mer framträdande. För en nybörjare rekommenderar vi att du börjar med något neutralt och mångsidigt, som en palett med bruna nyanser.

Eyeliner och mascara

Eyeliner och mascara ramar in dina ögon och gör dem mer definierade. För en enkel, vardaglig look kan du prova en brun eller svart eyeliner och mascara. Om du vill få dina ögon att se större ut, prova vit eyeliner på din nedre vattenlinje.

Läpprodukter

En neutral läppstift eller glans kan komplettera varje sminklook. Du kan också experimentera med olika färger för att se vad du tycker om. Kom ihåg att alltid applicera ett läppbalsam innan för att hålla dina läppar hydratiserade.

Sminkborstar och verktyg

Slutligen kan rätt verktyg göra en enorm skillnad i hur din makeup ser ut och hur lätt den är att applicera. Vi rekommenderar att du skaffar dig en bra uppsättning sminkborstar, en skönhetssvamp och eventuellt en ögonbrynsborste och en ögonfransböjare.

Vi hoppas att detta inlägg har hjälpt dig att förstå grunderna i smink och vilka produkter du kan börja med. Smink handlar om att experimentera och ha kul, så var inte rädd för att prova nya saker och hitta din egen stil. Lycka till!