5 Egenskaper för den Bästa Mascaran

Hälsosam mat och ögonfransserum räcker inte för att hålla ögonfransarna i form. Mascara är minst lika viktigt eftersom vi bär det varje dag i flera timmar. Hur väljer man det bästa då? Tro det eller ej, mascara har förmågan att förstärka fransarna och förhöja deras växt! Kolla in hur man identifierar ett perfekt mascara.

DET BÄSTA MASCARAT…

…INNEHÅLLER BRA INGREDIENSER

Bara för några år sen verkade ingen bry sig om vad mascarorna innehöll. Förr i tiden kunde kvinnor inte analysera ingredienserna och hade ingen aning vad de faktiskt la på sina fransar. Idag har vi tillgång till information och har därför högre förväntningar på skönhetsprodukter, särskilt de vi använder nära ögonen.

Se till att ditt mascara är säkert, innehåller väl beprövade ingredienser och inte orsakar några allergiska reaktioner. Givetvis ska kosmetikan ocskå ge en fin effekt och vara länge – ingen vill ha flagnat mascara under ögonen eller inuti! Sammanfattnings vis måste receptet vara noga genomtänkt och snällt mot ögonen, fransarna och hela kroppen.

…HAR EN BRA APPLIKATOR

Borsten är ett viktigt element i mascaran. Vi vet redan att silikonborstar är bättre än nylon. Det är enklare att hålla dem rena, de är mer träffsäkra och de möjliggör användning av flera lager utan att bilda klumpar. Silikonborsten separerar dessutom fransarna på ett bra sätt. Borsten kan ha olika form, vilket ger fler möjligheter. Resultatet är att du kan skapa en perfekt makeup.

…INNEHÅLLER NÄRINGSGIVANDE INGREDIENSER

Tiden då mascara bara var svarta vätskor utan vårdande kraft är över. Modernt mascara ger oss snygga fransar och vårdar dem på samma gång. Ett högkvalitativt mascara är berikat med näringsämnen och ger en perfekt sminkning.

Om du letar efter det bästa mascarat, leta efter naturliga oljor och växtextrakt från exempelvis vete eller soja. Mascara är ofta berikat med pantenol och substanser som håller fransarna hydrerade och skyddar mot skadlig UV-strålning.

…INNEHÅLLER PIGMENT AV HÖG KVALITET

Mineralpigment är fantastiska – de ger en underbart svart färg och levererar viktiga näringsämnen som stärker och förhindrar håravfall. Fråga efter denna mascaraprodukten i affären – du kommer fort märka skillnad när du använder naturliga pigment med mineraler.

…SKÖLJS ENKELT UR

Avlägsning av smink är också viktigt. Vi använder ofta mascara som klistras fast på fransrana och vi måste därför gnugga ögonlocken för att få bort det. Detta är varken bra för ögonfransarna eller huden. Om du gör detta i flera månader kommer dina fransar bli tunna, svaga och trilla av. Dessutom kommer huden stretchas och – eftersom huden runt ögonen är så känslig – du kommer få rynkor tidigt.